My Lurvely Followers

Wednesday, December 30

ConTesT GaYa MaKe-Up CaNTeK

Hyeeee....new entry..new entryyyy...(smbil2 mjerit2 manje gitu..wekkkks) ;p

Sgt excited ngan post bru nie, sbb I join new contest...ouhhhh weee.. sejak buat blog, nie la 2nd contest yg I join...Contest nie organize by CPM Honey Nurhaliza..I just get to know her from her lovely blog, which i followed recently..sgt best coz jmpa new blog yg I enjoy read..Okeyy..back to the topic..contest nie mainly about gaya make-up yg chantek..so girls out there, i think u should join..it quite interesting u know...utk syarat2 n detail ttg contest u all bleh klik banner CPM d bwh nie yea..jgn lupa join n best of luck ok darl...

sila klik banner di bwh utk mnyertai contest
I
V
 

So here my presentation ntuk contest ini:


 BEFORE 
- so pale n dull huhhh -
 


AFTER

 

 

 

 

 





Material :

1. Foundation : Maybelline, Clear Smooth Minerals - W02 Natural Buff
2. Compact Powder : Za, Two-Way Foundation New Edition  - 32
3. Loose Powder : Maybelline, Mineral Power Finishing Veil Powder - Light
4. Eyeliner: Hashmi Kajal, Eyeliner & Maybelline, Waterproof  Liquid Eyeliner - Black
5. Mascara : Maybelline, Volume Express Hyper Curl - Black
6. Fake Eyelashes : M.A.C
7. Eyeshadow : M.A.C, Eye Shadow - True Dark Blue, Gold , White
8. Blusher : Silkygirl, - Flashing Rose 03
9. Lip Gloss : Revlon, Glossy Licious - Lychee Sorbet


Techniques :

- guna liquid eyeliner ntuk bhgian mata atas ntuk dpt kn efek mata yg nmpk lbh besar n nmpk segar..n stick one gna ntuk line mata di bwh
- ntuk mata I gna teknik reka2 sendri je :p, mcm smokey eyes jga tp i ubah sket..ntuk base, I gna warna biru gelap n then I gna kan warna  gold  ntuk bhgian tgh mata..ntuk dpt kan efek bsinar2 sket..so that xde la nmpk satu warna shja n gelap shj ( mcm kbykan smokey eyes)
- ntuk nmpk kening lebih cntek dn berbentuk (walaupun x di cukur) I gna kan eyeshadow warna cerah spt putih di kening...



- basically the technique something that very chique, feminin n yet not too much..sorry CPM , xtau la nk nm kan teknik ape yg I gna..maen hentam saje nie ;D



CPM Honey Nurhaliza yang saya kenali adalah " seorang yang gorgeous dan berketerampilan tinggi,  secara tidak langsung menjadi sumber inspirasi kepada wanita lain

8 comments:

  1. uwaaa cnteknyaa die makeup...good job...:))

    sama2 kita tggu tarikh due date contest ni ok....salam ukhwah...:)

    ReplyDelete
  2. tenkiu CPM, i was inspired by your picture nie tau...

    okie dokie...thks again..salam ukhwah

    ReplyDelete
  3. sila la join..nk gak tgk hasil nye.. ;p

    ReplyDelete
  4. ahaha...
    xmau la nyah.....
    malu....

    ReplyDelete
  5. hye..cantek u mekap..
    nk jadi model ?
    do visit my blog & add me as ur referal.hadiah menarik!visit me at :

    http://ienaeliena.blogspot.com/2010/01/hannah-talent-ingin-menjadi-model.html


    jgn lupe letak link sy if u masuk contest ini ye..
    hee
    gudluck~


    Contest INGIN MENJADI MODEL?

    Dianjurkan oleh HANNAH TALENT.


    Syarat-syarat penyertaan :

    1.Terbuka kpd lelaki,kanak-kanak dan wanita (bertudung sahaja)
    2.Mestilah menjadi follower Hannah Talent
    3.Peserta mestilah mempunyai blog sendiri.Penyertaan tidak akan diterima jika menghantar gambar dan entri ke email kami.
    4.Letakkan blog Hannah Talent dlm senarai bloglist anda.
    5.Letakkan logo HANNAH TALENT diatas, di sidebar blog anda dan logo tersebut mestilah link ke Hannah Talent.
    6.Letakkan hanya SATU gambar yang jelas dan anda beraksi cantik seperti model professional.Gambar tersebut mestilah gambar anda,bukan gambar orang lain.Boleh diletakkan gambar muka sahaja,separuh badan atau gambar penuh satu badan.
    setiap 1 ORANG perlu ada 1 BLOG DAN 1 PENYERTAAN sahaja
    Bagi kanak-kanak,ibu bapa buatkan 1 blog khas untuk anak mereka...
    (TIDAK DIBENARKAN MELETAK GAMBAR BANYAK2,AUTOMATIK DISINGKIR!!)
    7.Buat entri mengenai HANNAH TALENT dan sedikit penerangan mengenai contest ini.
    8.Sebarkan contest ini dengan cara anda tersendiri.Pastikan di akhir ayat di blog anda tulis begini :
    saya mengetahui contest ini dari blog :http://ienaeliena.blogspot.com/2010/01/hannah-talent-ingin-menjadi-model.html (ini adalah penting,sila link kan URL blog tersebut)
    9.Didalam entri anda juga perlu ada ayat yg backlink ke HANNAH TALENT.
    10.Sila tinggalkan URL contest di page anda di ruangan komen dibawah.
    11.Tarikh tutup :13 -01-2010
    Jadi...jangan lepaskan peluang keemasan ini ok!

    ReplyDelete
  6. okay i'll think of it yea.. x pndai sgt..plus malu2 ;p

    ReplyDelete

LinkWithin

 

Recent Visitors