My Lurvely Followers

Sunday, December 19

Bila Gay BerKata2






rs ny byk antra kita dh tgk video nie...bunch of crap... rs nak mrh pun ade,  nak gelak pun ade...just tgk n nilaikan sendiri..




 '"sy yakin keadaan akan lebih baik , kita cuma perlu mencari sumber2 kekuatan disekeliling kita, kerana terdapat mereka yang dapat membantu kita dan akhirnya dapat memberikn keyakinan kepada kita ntuk menempuhi hari2 yang akan datang sebagai seorang gay yang lebih tabah. sy harap akhirnya anda akan menemui sumber kekuatan itu , dan berpegang kepada ny dan akhirnya yakin utk memberitahu kepada org lain ' saya Gay,  saya okay' " (2.02)


statement kat atas tue pd minit ke 2.02, ak dgr byk kali..utk memahamkn...mmg lah dh terang dier tue wat video utk mngaku bhwa dier tue gay.. but klu kita d lgr n kaji btul2.. tujuan wat video nie so that gay2 yg bselindung kat luar sana tue supaya open up to the society.. sumber2 kekuatan yg d maksudkan x lain x bukan komuniti Gay laknat yg makin byk kat Malaysia nie.. dan diaorg tue lah yg bgi kekuatan kan Gay sorang nie to open up n be strong... 


My point is..ko wat video nie ntuk jual diri ke ape??? nak cri psngn ntuk wat kgiatan sumbang ngan ko?? (cuba ntuk x mencarut nie, pdhal dlm hati mcm2 dh kuar..huhu...astagfirullah)..klu rs nak menjahamkan diri...sorang2 bleh tak..rase mcm naye je kot, klu bebdk kat luar sna tgk video nie n terdorong ntuk jd Gay dgn tanpa rs segan-silu lagi...


rs mcm bodoh sesgt lah mamat nie...bleh plak dier ckp dpt kekuatan dgn dri gay2 suma tue.. Nak kekuatan mintak kat Allah swt...bukan dekat manusia! bkn dkt golongan di laknat mcm tue! 'sy Gay sy okay' konon?? okay tak okay lah klu dh kena mcm2 penyakit kelamin nnt, AIDS lah, apelah...ms tue ade gay2 tue nak tolong?? tue belum msk blsan kat sna nnt..


mls lah nak ckp byk..rs mcm panas hati je ade org2 mcm nie kat Msia..menyalahkan agama sbb beri kekangan pd dier utk jdi gay..ckp mcm org xde agama..buat malu je..hrp2 benda2  mcm nie x terjadi dkt ahli kluarga, saudara-mara terdekat.. Moga2 dier berubah dan sempat bertaubat..itu je harapan ak..




p/s: rs yg jdi mrh2 n emosi psl benda nie....bykkn bsbr n bdoa je.. yg pntg kita jaga ahli kluarga, sahabat dan org disekeliling kita..jgn biarkan lebih ramai golongan mcm nie wujud.. 

3 comments:

LinkWithin

 

Recent Visitors