My Lurvely Followers

Monday, May 16

Lauk Kampung ~ heaven!

Genap semggu berada d kmpg...rs damai n tenang je..x perlu nak stress2 pkir keje n prkra yg sewaktu dgn nya..lgpun ade mak, abah, adik brdik (wlaupun x semua, sbb ade yg bkerja luar Perak) so terubat lah rindu hati..cuti kali nie lama skit..so honeymoon sakan ler ak nmpk ny..hikk2..

Entry nie supposely update siang tdi..but mls plak..lgpun bila kt kmpg ak mmg jrng nak on9 siang2, sllu pun after midnight ..tue pun kejap2 je..Arini mak msk lauk shedap2 woo..bkn senang nak mkn mak msk, sbb ak jrng balik kmpg..selalu pun msk sendiri je.. so mcm2 lah mknan lauk-pauk kmpg yg di idam2 kan..fyi ak nie suka mkn lauk2 kmpg..klu lauk ayam tue x bape nak suka sgt..

yg paling best tdi coz ade lauk2 kegemaran yg dah lm x mkn..mak mcm tau2 je ak nak mkn lauk2 tue..nyumm2..k lah..mls nak story pjg..mau update on other things jgk..see ya in the next post..sila cuci mata yeaa.. :D


~ lauk pauk hidangan tghari ahad tdi ~


~ ikan talapia merah bakar + sambal kicap ~

 ~ Gulai Lemak Nenas dan Ikan Masin ~ *dah lm x mkn lauk nie...nyumm2

 ~ sambal ikan bilis + terung belanda ~ *fevret!

~ Rendang Tok ~ *rendang nie kt Perak je ade tau..susah nak cari org pndai buat..

~ Sambal Belacan + Kacang Panjang rebus ~ *smbal belacan is a must! sbb ak xkan mkn kalau x pedas.. :D



apa plak hidangan ntuk esok agak ny yea?? hehe..sila nanti kan entry seterus ny..tue pun klu tuan blog nie rajin.. :D ouhh..best ny cuti! 

1 comment:

  1. serious terliur. lauk kg mmg sedap, ade bnyk rasa. kalau food western rasa semua lebih kurang je.

    ReplyDelete

LinkWithin

 

Recent Visitors